Investering & kans

Investeringskans

Eigenaar zijn van een recreatiewoning op Holidaypark Pulvermaar en zelf genieten van de geweldige rust en ruimte die het park en de omgeving bieden, bezorgen u een win-win situatie. U combineert het vakantiegevoel met het maken van rendement door uw recreatiewoning geheel of gedeeltelijk beschikbaar te stellen voor de verhuur. Uw rendement ontvangt u direct vanuit de verhuuropbrengsten.

De geplande nieuwbouw op Holidaypark Pulvermaar bestaat uit Luxe recreatiewoningen. U heeft keuze uit de 4-persoons luxe bungalow en de 6-persoons luxe villa. Alle bungalows en villa’s zijn vrijstaande recreatiewoningen met eigen terras.

Het park wordt afgewerkt met verschillende faciliteiten, verzameld in een hoofdgebouw, dat voorzien is van een receptie, restaurant en een kleine winkel. Boven dit gebouw komen luxe appartementen. Daarom kunt u daarnaast ook nog kiezen voor één van de 2-persoons appartementen, die gepland zijn boven het hoofdgebouw op het park.

Met de bouw van de nieuwe recreatiewoningen wordt gehoor gegeven aan de vraag naar luxere en ruimere recreatiewoningen in de Eifel. In deze woningen zijn de meest actuele inzichten op het gebied van isolatienormen en duurzaamheid.

Klaar om te verhuren
De recreatiewoningen worden compleet ingericht en verhuurgereed opgeleverd. Alle recreatiewoningen worden voorzien van inventaris, sanitair en een moderne keuken. De woningen beschikken standaard over veel luxe en worden opgebouwd uit hoogwaardige materialen, waarin duurzaamheid centraal staat.

Rendement
Het eigendom van een recreatiewoning op Holidaypark Pulvermaar geven meerjarige vaste huuropbrengsten. Dit betekent een vast gegarandeerd rendement in de periode dat het park nog in aanbouw is of in de afrondende fase zit.

De huurgarantie is gebaseerd op bezetting in de zomer- en winterperiode. In de lente, zomer en herfst heeft de prachtige Vulkaaneifel een enorme aantrekkingskracht vanwege het veelzijdige aanbod van wandel- en fietsarrangementen. Bovendien ligt naast het kratermeer een openluchtzwembad, dat in de zomer een toeristische trekpleister is. Ook een golfresort ligt op steenworpafstand van het park.

Vanwege de geweldige ligging van het park, o.a. op 30 minuten van skipiste Hohe Acht, zullen de recreatiewoningen ook in winterperiode aantrekkelijk zijn voor verhuur. Voor een lekker weekendje weg is de Duitse Eifel een ideale plek. Het ligt vlak om de hoek en is binnen enkele uren reizen te bereiken. Hier is alles binnen handbereik om even helemaal te ontspannen en bij te tanken. Men kan bijvoorbeeld één van de vele prachtige oude vakwerk stadjes bezoeken.

Het rendement van de huuropbrengst wordt verdeeld op basis van volledige deelneming gedurende het hele jaar. In de eerste vijf jaar biedt Holidaypark Pulvermaar een gegarandeerd rendement van 4,5% op uw investering exclusief BTW. U beschikt dan over een duurzame, volledige ingerichte en gemeubileerde woning op eigen grond. Voor de wegen, paden, parkeergelegenheden en dergelijke wordt u gemeenschappelijk eigenaar met alle andere woningeigenaren op het park. Deze eigenaren zijn lid van een vereniging van eigenaren.

Vakantieland Duitsland

Duitsland is in de afgelopen jaren onder Nederlandse toeristen steeds populairder geworden. Het aantal overnachtingen van Nederlanders in Duitsland is afgelopen jaar (2015) verder gestegen. Volgens het Duitse Bureau voor de Statistiek werden in 2015 ruim 11,2 miljoen Nederlandse overnachtingen geregistreerd, 5,4 procent meer dan in 2014. Het is voor het zesde jaar op rij dat het aantal 'Nederlandse' overnachtingen stijgt in Duitsland.

Hiermee blijft Nederland de belangrijkste toeristische markt voor Duitsland, gevolgd door Zwitserland met 6,4 miljoen overnachtingen. Ook vanuit Groot-Brittannië groeit het aantal toeristen naar Duitsland. Duitsland was ook in 2015 een van de populairste vakantiebestemmingen van Europeanen. Ongeveer driekwart van het totaal aantal toeristen in Duitsland komt uit een Europees land. ANP

Jaarlijks groeit het aantal Nederlanders dat in Duitsland met vakantie gaat met ongeveer 4%. Een belangrijke succesfactor is dat Duitsland voor de meeste Nederlanders voor een lang weekend of midweek in tijd goed bereisbaar is. Veel Nederlanders gaan wandelen of wintersporten in Sauerland, Harz of de steeds meer opkomende Eifel.

Steeds meer mensen denken na over een tweede huis in Duitsland. Populaire gebieden zijn onder meer de Eifel en Sauerland. Reeds de nodige Nederlanders hebben in deze gebieden een tweede huis in eigendom.

Belastingen tweede huis in Duitsland

Als u een tweede huis in Duitsland koopt, krijgt u vanaf de aankoop te maken met het aldaar geldende belastingsysteem. De belangrijkste belastingen waarmee u in Duitsland te maken krijgt, zijn de inkomsten-, omzet- en overdrachtsbelasting.

In beginsel heeft u voor de inkomstenbelasting (Einkommensteuer) te maken met een heffing in beide landen. Dit lijkt erger dan het is. Mede ter voorkoming van dubbele belasting op tweede huizen heeft Nederland met Duitsland een belastingverdrag gesloten. Via dit verdrag is geregeld dat er in Nederland in box 3 feitelijk geen inkomstenbelasting hoeft te worden betaald. U geeft uw tweede huis weliswaar aan in box 3, maar u krijgt tegelijkertijd een correctie voorkoming dubbele belasting. Waardoor er effectief in Nederland geen inkomstenbelasting wordt betaald. Het verdrag geeft aan dat er effectief in het land waar het tweede huis is gelegen inkomstenbelasting dient te worden betaald. In dit geval Duitsland. Toch zal in de meeste gevallen de heffing van inkomstenbelasting in Duitsland meevallen. Dit komt doordat u in Duitsland allerlei kosten en lasten mag aftrekken. De belangrijkste hiervan zijn rente op de financiering en afschrijvingen op de inventaris en woning zelf. Hierdoor hoeft er per woning weinig tot geen inkomstenbelasting te worden betaald. Tenslotte dient u bij verkoop binnen 10 jaar in Duitsland af te rekenen over een mogelijke waardestijging op uw tweede huis. Het beste kunt u dan verkopen na 10 jaar. Er zijn plannen de termijn van 10 jaar om te buigen naar onbepaalde tijd.

Net als in Nederland kunt u bij verhuur ondernemer worden voor de omzetbelasting (Mehrwertsteuer) in Duitsland. Bij aanschaf kunt u als ondernemer alle omzetbelasting aftrekken op de aanschaf van woning en inventaris. Deze aftrek wordt deels teruggenomen als u de woning binnen 10 jaar verkoopt of geheel voor eigen gebruik gaat aanwenden. Voor inventaris geldt overigens een termijn van 5 jaar. Deze terugname is min of meer vergelijkbaar met het systeem van de Nederlandse herzieningsregeling. In Duitsland moet bij kortstondige verhuur een tarief van 7% in rekening worden gebracht. Bij langdurige verhuur aan een touroperator is het percentage 19%. Alle BTW in de kosten is bij verhuur aftrekbaar. Voor de eerste 2 jaar dient u maandelijks aangifte te doen voor de omzetbelasting. Vanaf het derde jaar kan dit ook per kwartaal.

Bij aankoop van een tweede huis in Duitsland bent u overdrachtsbelasting (Grunderwerbsteuer) verschuldigd. Het tarief bedraagt veelal 3,5% (Nederland 6%). In alle Duitse gemeenten bent u onroerendzaakbelasting (Grundsteuer) verschuldigd. Het tarief en berekening ervan verschilt per gemeente.

Bij overlijden zijn uw erfgenamen zowel in Nederland als ook in Duitsland erfbelasting (Erbschaftsteuer) verschuldigd. Gelukkig geeft Nederland echter een voorkoming van dubbele belasting.

Het is verstandig bij aankoop van een tweede huis in Duitsland een belastingadviseur (Steuerberater) in te schakelen. Wij hebben bij Holidaypark Pulvermaar een Steuerberater beschikbaar. Die kan u, indien wenselijk, ook informeren en ondersteunen.

Bron: De gids voor aankoop en bezit van een tweede huis